Praktijkverhalen vanaf de werkvloer

Welke uitdagingen kwamen jouw collega’s eerder tegen!

Vera Visser, Content marketeer bij Hitma Groep B.V. (Uithoorn)

Hitma Groep is gewoon één familie

Sinds mijn meeloopstage in 2016 heb ik, naast verschillende studies, altijd bijbaantjes gehad bij Hitma. Na het behalen van mijn diploma, kreeg ik de kans om fulltime aan de slag te gaan als content marketeer.

Over dit aanbod heb ik geen moment getwijfeld. Dit komt voornamelijk door de geweldige sfeer en gezelligheid. Het voelt als één grote familie, mensen zijn heel open en benaderbaar.

Er is een fijne mix van jong en oud, waarbij kennis hoog in het vaandel staat. Er is altijd wel iemand beschikbaar die bereid is tijd voor je vrij te maken en je iets bij te leren. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar bij Hitma Groep krijg je gelukkig de kans om opleidingen en trainingen te volgen.

Michel Zuiderwijk, Logistiek en sales bij Efcon

Hecht team van harde werkers

Ons productiebedrijf is gevestigd in Vianen. We willen de aankomende jaren groeien, dit doen we samen met een hecht team van harde werkers.

Het team bij Efcon is gezellig en serieus, maar staat ook open voor een geintje. Onderling zijn we heel open naar elkaar, we weten wat er speelt waardoor we elkaar goed begrijpen. 

Iedereen heeft zijn eigen taken maar we werken allemaal naar hetzelfde doel. We willen graag nog verder groeien met Efcon, wat een uitdagend proces is waarbij we elkaar hard nodig hebben.

Sharif Sahebdin, Productspecialist Single-use

Elke dag is anders

Bij Hitma heerst een open en directe sfeer waarin alles besproken kan worden. Er is weinig hiërarchie en je kan hier veel leren. Collega's hebben veel kennis en we krijgen regelmatig trainingen.

Inmiddels werk ik vijf jaar bij Hitma. Ik heb de spontane en relaxte werksfeer altijd al fijn gevonden. Collega's zie en spreek je regelmatig in de wandelgangen, bij het koffieapparaat of tijdens het lunchwandelen.

Om de vijf jaar wordt er een jubileumweekend georganiseerd. Afgelopen jaar zijn we naar Terschelling geweest, wat ontzettend gaaf was. Met ons team doen we ook vaak teambuilding activiteiten. Het is goed om dat met elkaar te blijven doen, het houd je scherp en je leert elkaar ook kennen in een andere omgeving.

Daniel Poulis, Software en embedded systems developer

Leren in een omgeving met vrijheid

Bij Leiderdorp Instruments heerst een knusse werksfeer met het gevoel van een familiebedrijf.

Door de kleinschaligheid is het makkelijk om je collega's goed te leren kennen. We gaan vaak met elkaar lunchen en doen leuke uitjes, zoals bowlen.

Hier heb je veel vrijheid in hoe je werkpojecten kunt aanpakken. Collega's zijn vriendelijk en staan altijd klaar om elkaar te helpen of nieuwe vaardigheden te leren.