Persbericht

Hitma Groep voltooit overname van KS Perslucht

Hitma Groep B.V. kondigt met trots de succesvolle afronding aan van de acquisitie van KS Perslucht B.V., gevestigd in Haarlem. De transactie, die economisch effectief is vanaf 1 januari 2024, werd formeel afgerond op donderdag 2 mei bij TeekensKarstens advocaten notarissen in Leiden.

 

Mijlpaal

De koopakte werd ondertekend door de eigenaren van KS Perslucht, Ed Schrijver, Danny Tuijp, en Erik Kamper. Namens Hitma Groep tekenden financieel directeur Jaime Rijndorp en algemeen directeur Michiel Jansen. De afronding van deze acquisitie markeert een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Hitma Groep, waarbij KS Perslucht met haar productassortiment en serviceactiviteiten goed aansluit bij de technische bedrijvengroep.

Geavanceerde persluchttechnologieën
KS Perslucht is sinds 2003 uitgegroeid tot een gespecialiseerde en servicegerichte onderneming die zich met geavanceerde persluchttechnologieën vooral richt op de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. 

“Deze overname versterkt niet alleen onze positie in de markt, maar bevordert ook de synergie tussen de serviceorganisaties van onze bedrijven. We zijn verheugd Ed, Erik en Danny te verwelkomen binnen de groep en kijken uit naar de integratie van hun expertise binnen ons team”, aldus algemeen directeur Michiel Jansen van Hitma Groep.

De Hitma Groep-directie bedankt Ard Vermeulen van Indutrade M&A, de advocaten Rudolph Snethlage en Onno Cusell en notaris Kim Remerij voor hun deskundige begeleiding gedurende het gehele overnameproces.

Over Hitma Groep

Hitma Groep is de holding van verschillende technische handels- en ontwikkel-/productiebedrijven. De bedrijven die onder Hitma Groep vallen brengen als distributeur of producent technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. De focus ligt op hoogwaardige technologieën voor niche-applicaties.

 

Van links naar rechts: Michiel Jansen, Danny Tuyp, Ed Schrijver, Erik Kamper en Jaime Rijndorp.