Persbericht

The Zero Hunger Games 2024

Hitma Groep doet mee aan benefiettoernooi The Zero Hunger Games

Ruim 330 medewerkers van 26 bedrijven voetbalden donderdag 9 mei 2024 op de velden van RODA '23 € 45.500 bij elkaar voor The Hunger Project. Ook Hitma Groep deed met een team mee. De opbrengst gaat naar een bijzonder project van The Hunger Project in Mozambique, waarvan ook onze moedermaatschappij Indutrade Benelux sponsor is. “Wat een waanzinnig geslaagde dag was dit, met als kers op de taart zo’n mooie cheque voor het goede doel dat ons zo dierbaar is”, aldus de organisatie.
 

Voetballen voor The Hunger Project

Naast een gezellige teambuildingdag voor de deelnemende bedrijven, was het grote doel zoveel mogelijk geld ophalen voor non-profit organisatie The Hunger Project. The Hunger Project zet zich in 13 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Zuid-Azië in om honger tegen te gaan. Met de opbrengst van vandaag, brachten 3 edities van The Zero Hunger Games € 160.000 op voor het goede doel. 

The Hunger Project investeert het opgehaalde bedrag in een nieuw project in Mozambique. Samen met natuurbeschermingsorganisatie Peace Parks Foundation ondersteunt The Hunger Project de gemeenschappen Malindile & Maculuve rond het Zinave National Park om in 5 jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend te verbeteren.

Opbrengst gaat naar bijzonder project in Mozambique
Directeur van The Hunger Project Annelies Kanis: “Met deze fantastische opbrengst kunnen wij zoveel mensen op het platteland van Mozambique trainen om zelf honger tegen te gaan. Bijvoorbeeld in het planten van nieuwe gewassen en fruitbomen. Of het slim verwerken van hun oogst tot jam of chutney, zodat zij voedsel langer kunnen bewaren. Om het einde van honger voor elkaar te krijgen is nog veel meer nodig, dus we hopen dat meer mensen en bedrijven voor ons in actie komen. Dan komt een wereld zonder honger echt in zicht.”

Groot succes
Ondanks dat het toernooi in de meivakantie viel en op een vrije Hemelvaartsdag viel, schreven toch 26 Nederlandse bedrijven zich in. Niet alleen de inschrijfkosten, ook 25% van de kantineomzet, de vele donaties van bedrijven die niet mee konden doen én de opbrengst van een grote loterij zorgden voor het mooie eindbedrag. De ruim 330 voetballers beleefden een gezellige dag bij voetbalvereniging RODA ’23 met aansluitend een barbecue en live muziek.

Over The Zero Hunger Games
Onder de vlag van The Zero Hunger Games kan iedere sportclub of -fan zich met een sportief evenement inzetten voor een goed doel: een wereld zonder honger. Naast het voetbaltoernooi in Amstelveen komen nog veel meer particulieren en bedrijven in sportief in actie. De opbrengst van deze sportevents gaan naar het werk van The Hunger Project: een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 landen in Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika honger aanpakt. www.thezerohungergames.nl.

The Zero Hunger Games in beeld